Arbetsannonser

NYT rekryterar deltidsanställda till Företagsbyn för skolelever!

NYT söker tvåspråkiga ansvariga handledare på deltid till NYT:s Företagsbyar i Esbo och Helsingfors för att förverkliga världens bästa skoldag. I huvudstadsregionen har NYT verksamhet både på finska, svenska och engelska. Du kanske är den vi leter efter, ifall du kan arbeta både på finska och svenska.

Företagsbyn för lågstadiet är en lärandemiljö där sjätteklassare simulerar olika yrken och samhällets funktion i miniatyr. I Företagsbyn för högstadiet bildar niondeklassare team och leder riktiga företag på en upplevelsefull spelarena.

Dina arbetsuppgifter i Företagsbyn inkluderar att ta hand om tidtabellerna och de praktiska arrangemangen för evenemangsdagarna, leda dagen och hjälpa eleverna.

Hos oss kan du flexibelt inverka på hur mycket du arbetar per vecka. Arbetet går utmärkt att göra till exempel vid sidan om studier.

Vi ger dig en omfattande och högklassig introduktion till arbetet. Det räcker till att du vill lära dig nya saker och att du genuint vill jobba med barn och ungdomar.

Så här lyckas du som ansvarig handledare

  • Du har en inspirerande attityd
  • Du har förmågan att reagera på snabbt förändrade situationer
  • Du gillar att uppträda
  • Vad gäller dina språkkunskaper förväntar vi oss att du ska kunna läsa elevernas uppgifter och handleda eleverna när de gör uppgifter på finska och svenska

Hur det är att jobba på NYT

På NYT kommer du att vara en del av en rikstäckande grupp som dagligen blir entusiastisk över sitt arbete. Vi arbetar tillsammans, uppmuntrar andra och har också roligt. Du kommer att få ge barn och unga upplevelser av framgång och samtidigt lära dig mer själv.

Här finns några utdrag ur feedback från våra ansvariga handledare:

“Arbetsgemenskapen där är den härligaste”

 “Den mest flexibla arbetsplatsen där jag någonsin varit.”

“Betydelsefullt arbete i en fantastisk miljö. Jag kan påverka ett barns upplevelse.”

NYT är en arbetsgivare som vill främja mångfalden i arbetslivet och vi hoppas att vi får sökande i alla åldrar och kön, med olika språkliga och kulturella bakgrund och från olika minoriteter.

Anställning

Anställningen är deltid och tidsbegränsad tills 31.5.2024. Arbetet inleds i februari-mars 2024 beronde på tidtabellerna i Företagsbyarna. Under läsåret kommer du att arbeta i enlighet med det antal timmar som anges i avtalet, och din arbetstid kommer att vara 3,5–7,5 timmar under vardagar mellan klockan 8 och 16. Du kan önska dig ett antal arbetstimmar som passar din situation och det är också möjligt att påverka det under läsåret, det kan exempelvis vara 2–5 skift per vecka.

Som regel finns din arbetsplats antingen i Knektbro i Esbo (Företagsbyarna för låg- och högstadiet) eller i Kajsaniemi i Helsingfors (Företagsbyn för högstadiet). Vi förväntar oss dock att du vid behov är beredd att ta emot arbetsskift i alla Företagsbyar i huvudstadsregionen.

Lönen är 12,42 €/timme.

Vänligen beakta att personer som arbetar med barn (under 18 år) ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan de tar emot arbetsuppgiften.

Blev du taggad?

Vi läser ansökningarna an efter och positionen fylls så snabbt som möjligt. Skicka därmed din ansökan så fort som möjligt, senast 4.2. 

Intervjuerna (på finska) hålls 8-9.2.2024.

I huvudstadsregionen rekryterar vi handledare även som inhoppare, nämn i din ansökan ifall du är intresserad att detta.

Ansök på svenska:  Ansvarig handledare, Esbo och Helsingfors – NYT (nuortennyt.fi)