Idrott

På denna sida hittar du mera information om olika idrottsmöjligheter och hälsovård som ges till studeranden som betalar kåravgiften. SHS har även en egen Idrottskommitté som ordnar evenemang för alla hankeiter. Dessutom finns det flera klubbar i SHS som regelbundet idrottar.

Unisport

Hankens, Helsingfors universitets, Konstuniversitetets och Aalto-universitetets gemensamma
organisation UniSport erbjuder studenter prisvärda sport- och hälsotjänster för ett brett spektrum av behov – oavsett om du vill kanalisera din energi i gymmet, utmana dina vänner i badminton eller lugna ditt sinne med stärkande hatha yoga.

UniSports sportcenter finns i Kluuvi, Tölö, Mejlans, Gumtäkt och Otnäs. Det populära säsongskortet ger dig tillgång till alla UniSport-gym, gruppträningsklasser och bollspelsgrupper. Andra tjänster är massage, olika motionskurser och personlig träning.

 Som student vid Hanken får du dessutom till exempel följande tjänster

  • Breakpro pausgymnastik
  • Bekymmersfria axlar-pausgymnastik och videor på unisport.fi
  • Handledning och konsultering
  • Första träningspasset är gratis för nya kunder

UniSport är ett träningsställe med positiv atmosfär, dit alla kan komma som de är. Det viktigaste är friheten att röra sig på sitt eget sätt; avslappnat, målmedvetet eller något däremellan. Läs mer om UniSports tjänster här. 

Studenthälsan

När du betalat din studentkårsavgift har du rättighet att använda Studenternas Hälsovårdsstiftelses, SHVS, tjänster. Detta innebär att du kan besöka vilken av deras hälsovårdsstationer som helst samt få gratis eller väldigt förmånlig hälsovård. För dig som studerar på Hanken i Helsingfors är det SHVS hälsovårdsstation i Helsingfors på Tölögatan 37A och i Otnäs på Otnässvängen 12 som är närmast.
SHVS erbjuder allmän hälsovård, oralvård samt mentalvård för studeranden.

Tidsbeställningen sker via telefon och rätt nummer hittar du här: 

SHVS erbjuder även tjänsten Self där du själv kan kontrollera, avboka samt boka (då du fått lov av en läkare) tider. Det rekommenderas att man tar i bruk Self servicen genast då du betalat din kåravgift. SHVS har även tillgång till OmaKanta, där all din sjukhistoria sparats, för att kunna försäkra alla om en så bra vård som möjligt.


För vidare information, gå in på SHVS hemsida: 

Jämställdhet och trakasserier

Hej på er!

Vi är årets jämställdhets- och trakasseriombud! Vi finns till för att hjälpa, stödja och föra framåt ärenden som berör jämställdhet och trakasserier. Våra namn är Aliisa Lundén och Matias Monola, och vi sitter båda i styrelsen 2024. Aliisa innehar posten Socialpolitik i årets styrelse, medan Matias kommer att vara ansvarig för förvaltning och underhåll på SHS under det kommande året.

Vår studentkår kallar sig gärna “Finlands roligaste studentkår”, och till vår uppgift hör att se till att alla kan känna att detta stämmer. Alla våra medlemmar är lika viktiga, och därför ska alla kunna känna sig trygga på våra evenemang och i våra utrymmen. Vi vill inte att någon ska känna sig dåligt behandlad eller kränkt. Vårt mål är att se till att alla känner sig välkomna till SHS.

Ifall du känner dig utsatt på något sätt är det bara kontakta oss! Ni kan nå oss genom e-post (trakasseri@shs.fi) eller bara genom att komma och tala med oss i person. Dessutom kan du alltid skicka epost även till oss personligen: aliisa.lunden@shs.fi och matias.monola@shs.fi. Du kan kontakta oss ifall du eller någon du känner blir ojämlikt behandlad, kränkt eller trakasserad. Kom ihåg att inget ärende är “för litet” eller oviktigt att ta upp, och att alla ärenden ni tar upp med oss är konfidentiella!

För en rolig och jämställd studentkår!

Aliisa Lundén & Matias Monola

Idrott

Studentkåren erbjuder många olika idrottsmöjligheter, och strävar efter att erbjuda våra studentkårsmedlemmar olika slags aktiviteter. Bland annat har vi flera klubbar som ordnar en bred variation av sportevenemang, samt en egen Idrottskommitté som ser till att det finns olika slags aktiviteter öppna för alla Hankeiter.

Som Hankeit har du möjlighet att träna på Unisport för ett väldigt förmånligt pris.

Mera information om Unisport hittar du här: