Casa Academica

Casa Academica

På denna sida hittar du mera information om våra utrymmen samt hur man bokar dem.

Utrymmen

Det finns knappast någon hankeit som inte satt foten på Casa Academica, eller kortare sagt Casa. Förutom festställe fungerar Casa som studentkårens bo. Härifrån styrs kårens verksamhet av styrelsen i samarbete med alla kårorgan. Casa ägs 75,5% av studentkårens Understödsföreningen (UF) och 24,5% av Keskisuomalainen osakunta (KSO).

På Casa finns det många utrymmen som kårmedlemmar har till sitt förfogande under sina år på Hanken, nämligen: Kåren, Casa festsalen, Legenda, Femman och Bastun. Alla dessa utrymmen är olika och är till för olika tillställningar. Alla dessa utrymmen går att boka gratis som SHS medlem genom bokningskalendern (se underrubriken Bokningskalender) och mera information om utrymmen samt instruktioner för dessa finns under. Om du har vidare frågor, så kan du kontakta Förvaltning & Underhålls ansvarige i styrelsen på underhall@shs.fi.

Kåren

Kära Kåren, är ett utrymme dit studerande kan komma för att studera, jobba på kårrelaterade uppgifter, eller helt enkelt bara chilla. Kåren erbjuder sköna soffor, PS4, Hanken datorer och framförallt trevligt sällskap. Mera information om Kåren hittar du i följande manual.


Kåren manual kommer snart…

Casa festsalen (PwC salen)

Vår fina festsalen där alla Hankeiter kommer att spendera mycket tid. Den kan bokas av kommittér, klubbar eller kårmedlemmar, men om det handlar om evenemang med alkohol involverat så kräver utrymmet utöver en ordentlig städning av arrangören en beställd städning som kostar 210,80€. Som regel har KSO förkörsrätt till Casa festsalen på fredagar. Mera instruktioner och regler om hur man använder Casa festsalen på rätt sätt, samt instruktioner för DJ båset finns nedan.

Casa manualen kommer snart…

Legenda

Det ökända Legenda är Casas bombskydd och det har historiskt ordnats källarkvällar där. Dock har det nu förbjudits av husbolaget, men att ordna mindre evenemang/interna evenemang går att göra ännu. Casa festsalen och Legenda bokas alltid samtidigt, så en annan grupp får inte boka Legenda om Casa redan är bokat och vice versa. Instruktioner och regler hur man använder Legenda på rätt sätt, samt en Google Forms man ska fylla när man är färdig med utrymmet (finns på plats också) finns nedan.

Legenda manualen kommer snart…

Femman

Den nyrenoverade Femman är ett utrymme som kan användas för middagar, mindre rojsiga evenemang eller möten och finns på femte våningen i huset. Instruktioner och regler hur man använder Femman på rätt sätt, samt en Google Forms man ska fylla i när man är färdig med utrymmet (finns på plats också) finns nedan.

Femman manualen kommer snart…

Bastun

Det finns även en ordentlig bastu i huset som kan användas och bokas av kårmedlemmar. Så om det handlar om att använda bastun efter en lenkki, eller till övriga tillställningar så kan den bokas. Instruktioner och regler hur man använder Bastun på rätt sätt finns nedan.

Bastumanualen kommer snart…

Historia

Det finns knappast någon hankeit som inte satt foten på Casa Academica, eller kortare bara Casa. Förutom festställe fungerar Casa som studentkårens bo. Härifrån styrs kårens verksamhet av styrelsen i samarbete med alla kårorganisationerna. Det kan verka självklart att studentkåren har egna utrymmen, men det finns mycket arbete bakom det hus som år 2004 fyllde 30 år och som sommaren 2005 genomgick en totalrenovering.

Efter flera motgångar, invigdes Casa Academica den 5 november 1974, 13 år efter att Svenska Handelshögskolans Studentkårs Understödsförening haft sitt konstituerande möte. Under dessa 13 år kämpades det om tomten och pengar samlades på alla möjliga tänkbara sätt. Utan den kamp Understödsföreningen förde på 1960- och 70-talet skulle Casa Academica fortfarande vara en oförverkligad dröm.

Bokningskalender

I kalendern nedan kan du se när de olika utrymmena på Casa är bokade av SHS medlemmar eller KSO. Det rekommenderas att byta kalendern till Week/Viikko för att bättre se helheten per vecka. Om du är intresserad av att boka något av Casas utrymmen: SEB mötesrummet, Parkkisen 1 (SHS) eller 2 (von Wendt), Casa, Femman, Legenda eller Sauna, följ instruktionerna nedan:

Instruktioner

1. Kräver en SHS epost (kontakta kommunikationsansvarige i SHS Styrelsen ifall ni inte har en ännu)

2. Öppna google calendars (calendar.google.com), tryck på plustecknet vid ”other calendars” och ”subscribe” till en ny kalender: bokningar@shs.fi.

3. På vänstra sidan tryck på SHS Bokningar (förr Bokningar Kåren) så att checkboxen är ifylld. Nu borde du se när SEB/Parkkisen 1 eller 2/Casa/Femman/Legenda/Sauna) är bokad.

4. Om ni vill boka SEB/Parkkisen/Casa/Legenda/Femman/Sauna, gör ett event i google calendars där du skriver i titeln SEB/Parkkis 1 eller 2/Casa/Legenda/Femman/Sauna och bjud in bokningar@shs.fi som gäst (OBS! inte bokning@shs.fi). Lägg i beskrivningen av kalenderevenemanget vad bokningen handlar om. När du skapar evenemanget och calendars frågar följande: ”Would you like to send invitation emails to Google Calendar guests” tryck YES så att FU får en notis om saken.

5. SHS bokningar kommer att dyka upp bredvid din google calendars event men kommer inte att vara ifylld. När SHS bokningar är ifylld betyder det att FU har accepterat din bokning.

6. Nu är SEB/Parkkis/Casa/Legenda/Femman/Sauna bokad för dig.

Ifall du har frågor eller tror någonting gick snett, kontakta bokningar@shs.fi