Utbildningsutskottet

Utbildningsutskottet

Victor Dahlberg, Utbildningutskottets ordförande 2023
victor.dahlberg@shs.fi

Utskottet för dig som brinner för utbildnings- och undervisningsfrågor!

När man studerar på en högskola har man ett visst ansvar över sina studier. Man skall vara aktiv och påverka sina studier, så att utbildningen utvecklas till den bästa versionen för oss studerande.

För att påverka kan det ibland krävas mer än bara en studerande med en röst och det är då Utbildningsutskottet kommer in i bilden. Studentkåren har enligt lag rätt att rätt att ha representation i alla organ på högskolan, så kallade studeranderepresentanter.

Utbildningsutskottet består främst dessa studeranderepresentanter, som är cirka 40 stycken och är både Helsingfors och Vasa campus. Dessa studeranderepresentanter är t.ex. IR-repsar (institutionsrådsrepresentanter, som behandlar ämnesspecifika frågor).

Andra organ man kan sitta med i är bland annat Utbildningsrådet (UR) och Universitetskollegiet. Representanterna till dessa organ väljs alltid då det finns behov, och annonser om när detta behövs publiceras på shs.fi.

Utbildningsutskottet består dock inte exklusivt av studeranderepresentanter, utan alla som vill påverka sin utbildning och t.ex. har en finurlig idé är välkomna med. Vi är ett relativt nytt utskott (grundat vid årsskiftet 2015–2016) så vi har ännu en hel del att utveckla, och därför vill jag uppmana dig att komma med och göra det! Allt är möjligt bara man vill!

Du hittar oss på FB @SHS Utbildningsutskott och Instagram @shs_utbildningsutskott