KÄLLARGARDET

Källargardet

Källarkvällar var ett ord som alla kände till för ett decennium sedan. En verksamhet som alla visste och som låg nära Hankeiters hjärtan. Ett evenemang att samlas på varannan onsdag för att socialisera sig, möta nya människor och njuta av goda drycker. Men frågan som i dag återstår är; Vad är en så kallad källarkväll och vilka är det som du hittar bakom bardisken? 

Nere i Casas djupaste källarhörna har en ny organisation grundats under corona pandemin och de började kalla Legenda, Kårens enga bombskydd, för sin lya. Organisationen består av ett fåtal medlemmar av varierande studieålder.  Den här gåtfulla organisationen kallar sig själva för Källargardet (KG) och går i den nedlagda organisationen Källarrådets fotspår ( ← lade ner sin verksamhet för nästan ett decennium sedan..). 

Källargardes syfte är att bidra till trivseln och gemenskapen på studentkåren genom att ordna källarkvällar i Legenda och på så sätt främja SHS ölkultur. Detta görs  genom att ordna regelbundna källarkvällar, med OPEN BAR (!?) för alla studentkårs medlemmar. Källargardet tar både tillbaka gamla traditioner och skapar nya genom att dra inspiration från olika knutar. The sky’s the limit! Hittills har vi fått skåda evenemang som Beer Khalifa turnering och Oktoberfest men även gamla klassiker som 100-klubben och caps.  

Detta görs möjligt eftersom gardisterna ( en medlem i KG) lever enligt följande principer: festen är slut när bägarna är tomma och det är aldrig fel att dricka mitt på veckan. 

Psss.Psss..Psss Källarkvällar är all inclusive evenmang, vilket betyder du betalar för inträde och efter det är  dryck, snacks och program inkluderat och fritt att avnjuta.

Kontakt:

Anton Nilsson – Källarhövding

anton.nilsson@shs.fi