Arbetsannonser

Grant Thornton – Audit Trainees, Åbo och Helsingfors

Positionen kräver finska kunskaper.

Vi söker nu framtida proffs på våra kontor i Helsingfors och Åbo. – Vi har lediga arbetsplatser för flera Audit Trainees!

Vi söker nya experter till vårt kontor i Helsingfors i november 2024. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad för cirka 6 månader. 

Vi söker nya trainees till vårt kontor i Åbo med start hösten 2024, anställningen är deltid under hösten och enligt arbetstagarens möjligheter heltid på våren. Anställningen är viss tids till maj 2025, men vi kan eventuellt erbjuda fast anställning till en person. 

Är du en entusiastisk ekonomistudent med god samarbetsförmåga? Nu finns det en möjlighet att lära sig revision i praktiken i en organisation som fokuserar på utmärkt medarbetar- och kundupplevelse och varje anställds välbefinnande. För oss räknas ditt bidrag – varje dag.  

Vad får du göra hos oss?

Du kommer att se hela revisionslivscykeln, lära känna många olika branscher och ansvara för ditt arbete genom att delta i revisionsuppdrag. Du kommer att arbeta nära erfarna revisorer, men du kommer också att självständigt kunna utföra ansvarsfulla uppgifter och utvecklas genom praktiska uppgifter. Till dina arbetsuppgifter ingår att granska mindre företag i sin helhet samt att assistera revisionsuppgifter för större revisionsklienter. Du får arbeta i samarbete med kunder och tillämpa det du lärt dig under dina studier i det praktiska arbetslivet.

Vilken typ av kollega söker vi?

Det viktigaste för oss är att du är öppen och ivrig att lära dig nya saker. En hurtig attityd och förmåga att själv undersöka saker. Uppgiften förutsätter färdigheter i att organisera sitt arbete, ett självständigt arbetssätt samt förmåga att ta till sig ny information och nya instruktioner. Men du kommer inte att lämnas ensam. Samarbetsförmåga är viktigt inom revision, eftersom du kommer att arbeta nära både kollegor och klienter.

Vi ser gärna att den sökande har avlagt minst 2 år inom ekonomistudier (Handelshögskolan) och det skulle vara bra om ditt huvudämne är redovisning eller motsvarande. En grundläggande förståelse för redovisning (t.ex. genom studier) och kunskap om MS Office-program (särskilt Excel) är nödvändiga färdigheter samt generella kunskaper att lära sig snabbt att använda olika webbaserade system. ESG-relaterade studier är också fördelaktiga, med tanke på de nya kraven inom den nära framtiden. 

För att få en bra start på arbetet anses det viktigt att du har tidigare arbetserfarenhet – det spelar ingen roll på vilken bransch eller hurdant jobb du har haft – eftersom vi värdesätter det allmänna arbetslivet. Erfarenhet inom kundservice, ekonomiförvaltning eller revision är definitivt ett plus!

Vår organisation är en del av den internationella Grant Thornton-kedjan och en del av våra kunder är internationella, därför det är ett krav att vi behärskar engelska flytande. Annars klarar du dig bra på finska. Ifall du talar och skriver svenska flytande är det även till fördel eftersom en stor del av våra kunder är svenskspråkiga.

Varför välja oss?

Som Audit Trainee på Grant Thornton får du en utmärkt grund för din revisionskarriär. Du får se många praktiska arbetslivsexempel på saker som du har bekantat dig med under dina studier och tillämpa teori i praktiken. Mångsidiga revisionsuppdrag (bostadsaktiebolag, aktiebolag, stiftelser och föreningar) säkerställer att du får en heltäckande bild av revision som helhet. Du får vara en del av ett trevligt team och lära dig av dina kollegor.

På Grant Thornton är vi stolta över vår människoorienterade och inkluderande företagskultur. Enkelhet är viktigt i vår vardag och det innebär flexibilitet, öppenhet och tillit. Vi arbetar främst i team och stöttar varandra för att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse. Det är viktigt för oss att vara en bra arbetsplats och vi utvecklar ständigt våra arbetsmetoder och vår arbetskultur. Vi satsar på vår personals kompetens och välbefinnande och anser att det är viktigt att var och en kan bygga sin egen karriär hos oss. Vi är också med i programmet en familjevänlig arbetsplats.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i en av världens ledande expertorganisationer, en internationell gemenskap, bra personalförmåner, trivsamma nya lokaler, möjlighet att arbeta på distans och stöd av en trivsam och professionell arbetsgemenskap.

Är du intresserad?

Bra, för vi vill höra mer om dig! Du kan skicka oss en arbetsansökan via länken nedan senast 8.5.2024. För mera information om arbetsplatsen, vänligen kontakta Partner Timo Helle i Åbo, +358 40 502 3423 (helst vardagar 16–18), eller Partner Lauri Melartin i Helsingfors, tel. +358 40 556 4635 (vardagar 13-15) under ansökningstiden 15.4–8.5. Du kan titta närmare på Grant Thornton här och du kan ta en titt in i vår vardag i Instagram