Nyheter

Valkompassen för SHS Fullmäktigeval 2023 är nu publicerad!

SHS fullmäktigeval ordnas i år under vecka 42. Förhandsröstningen kommer att ske mellan måndag 16.10. klo. 00:00 och onsdag 18.10 klo. 23:59. De egentliga valdagarna äger rum från och med torsdag 19.10 klockan 00:00 fram till fredag 20.10 klockan 16:00. Valet förrättas helt elektroniskt genom att rösta via en länk som skickas ut till din hanken-e post då förhandsröstningen börjar. Kom ihåg att kolla din skräppost om du inte hittar meddelandet.

Alla närvaroanmälda studerande får och uppmuntras att rösta, och ifall du är osäker på om du har rösträtt kan du kontakta centralvalnämndens ordförande Jenni Nihtilä (jenni.nihtila@shs.fi) som gärna hjälper till. Alla som röstat i valet kan avhämta årets halarmärke från Hankens foajé i Helsingfors och styrelserummet i Vasa under de egentliga valdagarna. 

Ifall du är osäker på vilken kandidat som lämpar sig bäst för dig kan du fylla i valkompassen nedan och bekanta dig med årets kandidater. 

https://vaalikone.syl.fi/shs#

Kom ihåg att rösta i fullmäktigevalet 2023!