Rekrytering

Sök till Masters’ Committee Hösten 2024!

SHS Masters’ Committee (MC) söker nya medlemmar inför hösten! Alla SHS-medlemmar som kommer studera för en magisterexamen under höstterminen 2024 är berättigade att ansöka.

Ansökan är öppen fram till söndagen den 12 maj 23:59

Länk till ansökningsblankett: https://forms.gle/6uZLKfnDaHuX5Em2A

För att skicka in din ansökan, vänligen fyll i ansökningsformuläret genom att svara på alla frågor. Nedanför finns lite allmän information om vad MC är, och vad ett MC-medlemskap innebär. Om du har frågor så får du gärna kontakta MC ordförande Casper på casper.krusberg@shs.fi

Vad är MC?

MC är ett trevligt och roligt gäng på upp till 21 entusiastiska magisterstuderande som har en passion för att tillsammans organisera minnesvärda och intressanta evenemang för alla SHS-medlemmar, med särskilt fokus på magisterstuderande.

MC söker nu nya medlemmar som är intresserade av att vara med och organisera fester, sitser, afterwork-evenemang, spelkvällar, parkpicknickar, karriärinriktade evenemang, och i princip vilka som helst andra evenemang vi känner för att ordna, och som du som ny medlem får vara med och föreslå att vi ordnar. Några av evenemangen som MC ordnat under hösten 2023 och våren 2024 inkluderar t.ex. fyra sitser, ett flertal Legenda-fester, parkpicnickar, och barrundor. Dessutom har MC även en del interna evenemang endast för MC-medlemmar, delvis för att höja samhörigheten i gruppen, men även för att vi brukar ha obeskrivligt roligt på dem.

Hur tidskrävande är det att vara medlem i MC?

MC brukar hålla ungefär ett möte i månaden (vanligtvis direkt före något evenemang vi ordnar) och utöver det brukar MC ordna ca. 3-4 evenemang per månad (men detta varierar även enligt månad). Dessa evenemang, samt planeringen och förberedelserna för dem, är de tillfällen då MC behöver lite av din tid.

MC förväntar sig att dess medlemmar aktivt deltar i organiserandet av evenemang, men detta betyder inte att ett medlemskap i MC inte går att kombinera med andra plikter som du kan ha, så som studier, jobb och hobbyer. Praktiskt sett ordnas alla våra evenemang utanför normal kontorstid, och vi strävar efter att vara flexibla och ta i beaktande varandras tidtabeller. På grund av att vi är en grupp bestående av 21 personer är det ändå omöjligt att hitta en tid som passar allas scheman, så lite kompromissande med din egen tidtabell kan vara nödvändigt då och då.

En enskild medlems ansvar då det gäller organiserandet av evenemang varierar från evenemang till evenemang, och MC kräver inte att alla sina medlemmar deltar i alla evenemang. MC förväntar sig dock att varje medlem deltar i de flesta månadsmöten, och att de hjälper varandra vid behov då evenemang organiseras.

Vad letar MC efter hos de som ansöker?

MC är en väldigt mångfaldig grupp människor, med olika personligheter och bakgrunder när det kommer till kultur, utbildning och nationalitet. MC hoppas att du som ansöker är vänlig, social, och villig att aktivt bidra till MC:s verksamhet, och att du inte är rädd för att ”smutsa ner händerna” då det t.ex. gäller städning efter evenemang. De sökande som får en plats i MC förbinder sig att vara aktiva medlemmar under i alla fall höstterminen 2024, och kommer även att ha rättigheten (men inte skyldigheten) att fortsätta i MC i upp till två år!