Blogg

Välkommen tillbaka, bästa Hankeit!

Hej,

Hoppas du haft en fantastisk sommar och är redo för en spännande höst på kåren!

En ny termin betyder nya möjligheter och äventyr. Som du vet öppnar anmälan till höstterminens kurser den 1.8, så se till att inte missa din chans att välja de mest spännande och lärorika kurserna för ditt schema.

Kom också ihåg att göra läsårsanmälan före 31.8.2023 och betala studentklårsavgiften på 68€ för ett läsår eller 34 € om du närvaroanmäler dig till en termin. Även studerande som är på utbyte eller vill lyfta sina papper från Hanken ska betala studentkårsavgiften. Kåren har massor av spännande verksamheter som du kan delta i, vilket är ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner och skapa minnen för livet. Alla evenemang hittas på SHS Events kalendern på shs.fi.

Vi vill också påminna dig om den viktiga hälsovårdsavgiften som ska betalas till FPA. Detta är något som ibland kan glömmas bort, så se till att markera den 30.9 i din kalender och betala avgiften i tid på e-tjänsten MittFPA för att undvika dröjsmålsavgiften på 5 euro.

När det kommer till mat och träning finns det gott om alternativ för studerande. Förutom studentrestaurangen på Hanken kan du njuta av trevliga stunder på caféerna Hämis, Musikhuset och Unicaféer i Helsingfors centrum. För dig som är intresserad av träning erbjuder Unisport ett brett utbud av förmånliga gruppträningar, danstimmar, styrketräningsutrustning och till och med massage. Så oavsett om du vill fylla på med energi eller utmana dig själv fysiskt, finns det något för alla.

Hösten bjuder även på ett viktigt fullmäktigeval där du har möjlighet att påverka kåren och Hankens framtid. Om du har idéer eller förslag om hur vi kan bli ännu bättre, är det här din chans att göra din röst hörd och vara med och skapa förändring.

Styrelsen är tillbaka 7.8 och vi ser verkligen fram emot att träffa dig på kåren och dela alla dessa spännande upplevelser tillsammans!

Med vänliga hälsningar,

Emilia Granqvist

SHS Generalsekreterare

Emilia Granqvist Generalsekreterare gensek@shs.fi