Blogg

Är du redan medlem på Unisport?

Nu när hösten har börjat på allvar och det börjar bli kallt och mörkt tappar man kanske motivationen för att gå ut och springa och sporta. Idrottskommittén och klubbarna vid studentkåren ordnar regelbundet möjligheter att röra på sig genom måndagslenkkin, idrottsevenemang, bollsporter och mycket annat som alla mer än gärna får hänga med på. Men visste du att du dessutom som Hankeit har rätt att använda Unisports tjänster till ett otroligt förmånligt pris?
Hanken köpte in sig som delägare i Unisport år 2017, så nu får vi Hankeiter använda Unisports tjänster till samma pris som studerande på Aalto och Helsingfors Universitet. Priset för ett säsongskort för ett år är endast 145€ för Hankeiter, vill man endast träna på förmiddagar och kvällar kan man ta ett års säsongskort för halva dagar och endast betala 101€. Med andra ord hittar du alltså knappast ett bättre och billigare alternativ för inomhus träning än detta!
Unisport finns beläget i närheten av flera studiecampus i huvudstadsregionen. Den närmsta lokalen finns i Tölö intill Hanken, ingången är på baksidan om Kauppis-huset, så bara en minuts promenad från studierna. Unisport finns också på Otnäs, i Mejlans, Gumtäkt, Vik samt helt i centrum med det nyöppnade Gloet. Det finns trevliga gym i varierande storlek på alla ställen som man fritt får använda med ett säsongskort. Man får även fritt anmäla sig för att delta på grupptimmar och vara med och spela bollsporter. Exempel på grupptimmar är allt från spinning till zumba och bodypump, så gillar man att träna i grupp så lönar det sig att kolla in utbudet. Är man osäker på sin gymträning finns det även möjlighet att träna med en personlig tränare. Slutligen kan man som Hankeit även boka ett utrymme för dans eller bollsporter då man tycker, eller boka en fast tid för sin grupp ifall man vill dansa eller spela regelbundet.
För att hållas igång fysiskt vid sidan om studierna rekommenderar jag att du kollar in vilken Unisport som finns närmast dig, samt vilka grupptimmar eller träningssalar som passar dig bäst. En extra bonus med säsongskortet är att du även kan frysa det vid behov. Jobbar du exempelvis i en annan stad över sommaren eller ifall du är på väg på utbyte eller utlandspraktik så kan du helt lugnt ta ett års säsongskort ändå och sedan pausa ditt medlemskap under tiden du är borta. Så tveka inte, utnyttja alltså säsongskortet och kom igång med träningen! Mer info på: https://unisport.fi/?page=etusivu
Christian Nygård