Hanken Yacht Club

Hanken Yacht Club

Hej alla seglingssugna!

Gillar du att segla eller brinner du för den vackra finska skärgården? Har du alltid velat prova på segling? Kom med i Hanken Yacht Club!

Hanken Yacht Club r.f. grundades våren 2014 och fungerar som SHS:s och Hankens egen segelförening.  Föreningen har en egen segelbåt, H-båten s/y Lilla Skumpan. Hon har sin hemmahamn på Nyländska Jaktklubben (NJK) på Björkholmen på Drumsö. Båten är i alla föreningsmedlemmars förfogande och finns till för fiilisfyllda sommaräventyr såväl som kortare kvällsseglatser.

 Uppehållet av båten sköts tillsammans av medlemmarna. Det innebär att man som föreningsmedlem harmöjligheten att bekanta sig med både målandet av båtskrov samt sjösättningen av en 27 fots båt.

Lilla Skumpan har även traditionellt deltagit i Hangöregattan i början av juli. Kom med och heja på HYC-besättningen eller sök upp båten i hamnen för att festa tillsammans med oss!

Dessutom strävar föreningen till att ordna seglingsrelaterade evenemang bland annat i samarbete med andraekonomistuderande på Aaltos KY-Sail och Åbo Akademis MK Yacht Club.

 Vill du veta mer? Gå med i föreningens grupp på Facebook eller skriv till oss på hyc@shs.fi. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs för att komma med i Hanken Yacht Club.