Studieliv

Hälsa och Idrott

På denna sida hittar du mera information om olika idrottsmöjligheter och hälsovård som ges till studeranden som betalar kåravgiften.

Unisport

Avvisa din studiestress genom att motionera vid UniSport! UniSport-idrottscentren är belägna i Helsingfors centrum, Tölö, Gumtäkt, Mejlans, Otnäs och Vik och kan nås med enkla trafikförbindelser. Som hankenit kan du motionera vid UniSport till ett förmånligt pris. Med vårt säsongskort får du tillgång till fem olika gym och nästan 40 olika gruppträningar vid alla av våra center.

Vid UniSport kan du motionera på ett mångsidigt sätt med olika idrottsformer, allt från bollspel till spinning och från yoga till body attack. Vi erbjuder därtill idrottskurser i vilka du kan påbörja en helt ny gren eller fördjupa ditt kunnande i någon grens fortsättningskurs. Populära kurser hos oss är till exempel danskurser samt Personal Training i smågrupper där yrkeskunniga tränare leder träningen. Vi satsar på att förbättra ditt välbefinnande på ett helhetsbetonat sätt, så hos oss kan du ta hand om kropp och själ med massage, näringstjänster och till och med tupplurer.

Du kan träna flexibelt vid UniSport med säsongskort för olika långa perioder, tiogångerskort eller engångsavgift. Det förmånligaste alternativet för dig är vårt säsongskort på 12 månader för hankeiter.

Läs mer om UniSport på vår webbplats:

Vi betjänar dina motionsbehov från tidig morgon till sen kväll sju dagar i veckan. Kom till oss just då det passar dig och precis som du är. Vid UniSport är stämningen alltid god!

Studenthälsan

När du betalat din studentkårsavgift har du rättighet att använda Studenternas Hälsovårdsstiftelses, SHVS, tjänster. Detta innebär att du kan besöka vilken av deras hälsovårdsstationer som helst samt få gratis eller väldigt förmånlig hälsovård. För dig som studerar på Hanken i Helsingfors är det SHVS hälsovårdsstation i Helsingfors på Tölögatan 37A och i Otnäs på Otnässvängen 12 som är närmast.
SHVS erbjuder allmän hälsovård, oralvård samt mentalvård för studeranden.

Tidsbeställningen sker via telefon och rätt nummer hittar du här: 

SHVS erbjuder även tjänsten Self där du själv kan kontrollera, avboka samt boka (då du fått lov av en läkare) tider. Det rekommenderas att man tar i bruk Self servicen genast då du betalat din kåravgift. SHVS har även tillgång till OmaKanta, där all din sjukhistoria sparats, för att kunna försäkra alla om en så bra vård som möjligt.


För vidare information, gå in på SHVS hemsida: 

Jämlikhet och trakasserier

Hej på er!

Vi är årets jämlikhets- och trakasseriombud! Vi finns till för att hjälpa, stödja och föra framåt ärenden som berör jämlikhet och trakasserier. Våra namn är Frida Winberg  och Axel Anderson, och vi sitter båda i styrelsen 2023. 

Vår studentkår kallar sig gärna “Finlands roligaste studentkår”, och till vår uppgift hör att se till att alla kan känna att detta stämmer. Alla våra medlemmar är lika viktiga, och därför ska alla kunna känna sig trygga på våra evenemang och i våra utrymmen. Vi vill inte att någon ska känna sig dåligt behandlad eller kränkt. Vårt mål är att se till att alla känner sig välkomna till SHS.

Ifall du känner dig utsatt på något sätt är det bara kontakta oss! Ni kan nå oss genom e-post (trakasseri@shs.fi) eller bara genom att komma och tala med oss i person. Dessutom kan du alltid skicka epost även till oss personligen. Du kan kontakta oss ifall du eller någon du känner blir ojämlikt behandlad, kränkt eller trakasserad. Kom ihåg att inget ärende är “för litet” eller oviktigt att ta upp, och att alla ärenden ni tar upp med oss är konfidentiella!

 

 SHS Policydokument poängterar följande om jämlikhet och trakasseri på SHS:
´Hanken och SHS är jämlika och icke diskriminerande organ. Alla ska ha samma möjligheter och respekteras oberoende av situation. SHS har ett separat jämlikhetshetspolicydokument som specificerar detta närmare. SHS anser att feminism och jämställdhet är jämförbara begrepp. I jämlikhetsfrågor väljer SHS använda ordet ”jämlikhet”, eftersom SHS vill försäkra att språkfrågor beaktas.´

Här hittar ni SHS jämlikhetsplan och jämlikhetspolicydokument

För en rolig och jämlik studentkår!

Frida Winberg, Axel Anderson

Idrott

Studentkåren erbjuder många olika idrottsmöjligheter, och strävar efter att erbjuda våra studentkårsmedlemmar olika slags aktiviteter. Bland annat har vi flera klubbar som ordnar en bred variation av sportevenemang, samt en egen Idrottskommitté som ser till att det finns olika slags aktiviteter öppna för alla Hankeiter.

Som Hankeit har du möjlighet att träna på Unisport för ett väldigt förmånligt pris.

Mera information om Unisport hittar du här:

SHS Produkter

SHS produkter kan köpas på IB Bokhandel i Hankens källarvåning. IB Bokhandel står även till tjänst då det gäller allehanda studiematerial, kopiering, printning och den studielitteratur du behöver.

I vårt sortiment finns papper, pennor, mappar och tillbehör såsom kuvert och frimärken. Vi hjälper dig även gärna med dina kopieringsarbeten och inbindning av ditt material. Hos oss hittar du studentikosa produkter, så som halarmärken, sångböcker och kårband och dessutom diverse Hankenprylar.

IB hittar du bekvämt i Helsingfors i högskolans utrymmen i nivå med bibliotekets huvudingång. Du kan besöka oss måndag till torsdag 9.45 – 16.15 och fredag 9.45 till 13.00 – även andra tider står våra multifunktionsapparater till ditt förfogande om du redan har printnings-/kopieringskrediter.

OBS! IB:s sommaröppethållningtider är enligt följande:

21.5 – 29.6

Må – To 09.45 – 15.00,

Fre 09.45 – 13.00.

IB har stängt 30.6 – 31.7. IB öppnar igen 1.8 och har då normala öppethållningstider som är:

Må – To 09.45 – 16.15

Fre 09.45 – 13.00.

Du hittar oss även på Facebook, där den nyaste informationen om avvikande öppethållningstider, mm. finns!
Du är även välkommen att kontakta oss per e-post om du har frågor: ib@hanken.fi eller ringa 040 3521 387.

Vi uppmanar dig att alltid jämföra priser då du köper ditt studiematerial och önskar dig välkommen att komma och handla för lägre priser i din egen bokhandel!

EC Welcome Dinner spring 2020
EC Welcome Dinner 2019 autumn

Julfest 2019
EC Farewell Dinner 2019
EC Farewell Dinner 2019 autumn

SHS årsfest

SHS Årsfest – Universums Bästa Fest

SHS firar traditionsenligt sin årsfest den 24 februari, dagen då näringsfriheten infördes i Finland. Över 400 studerande och hedergäster samlas till den mest högtidliga och största festen av alla SHS tillställningar – Universums Bästa Fest.

Årsfestens program utgörs av den Solenna akten, festupén och nachspiel med dans och livemusik. Till festklädseln hör högtidsdräkt – frack och aftonklänning med akademiska förtjänsttecken.

Bekanta dig med stilguiden och vett & etikett här: 

Ifall du redan vill försäkra dig om att få en gratis biljett (inkl. avec) till årsfesten kan du inskaffa sponsorering för 1 000€. Skicka e-post till Pontus Kaisti (pontus.kaisti@shs.fi) för mer information och sponsorpaket.

Denna sida kommer att uppdateras med aktuell information om SHS CXIII årsfest