Nyheter

Utbildningsrådet och Akademiska rådet söker studeranderepresentanter!

Vill du påverka dina studier och din utbildning på Hanken? Utbildningsrådet och på samma gång Akademiska rådet söker följande studeranderepresentanter med start i september:

  • En suppleant (Helsingfors)

Som studeranderepresentant har du möjligheten att påverka dina studier direkt. Dessutom får du övning i mötesteknik och intressebevakning, chansen att utvidga ditt kontaktnät inom Hanken och ett förtroendeuppdrag att sätta på ditt CV.

I utbyte förväntas du delta i cirka två möten per månad, informera de övriga studeranderepresentanterna om aktuella ärenden och finnas till för studerande som har frågor och funderingar kring sina studier. Som studeranderepresentant är du också automatiskt medlem i Utbildningsutskottet, som koordinerar studeranderepresentanternas arbete.

Utbildningsrådet och Forskningsrådet formar tillsammans Akademiska rådet. Utbildningsrådets uppgift är att utveckla utbildningen och pedagogiken vid Hanken. Akademiska rådet koordinerar kvalitetsarbetet och behandlar strategiska initiativ gällande utbildning och forskning. Hankens rektor sitter som ordförande för Akademiska rådet och en prorektor leder Utbildningsrådet.

Uppdraget börjar snarast möjligast och slutar senast 31.12.2024. Skicka en fritt formulerad ansökan till studier@shs.fi senast den 2.9.2022 kl. 23:59. Hör gärna av dig om det är något du undrar över.

Ta chansen att göra skillnad! :)

Ida Havunta
Utbildningspolitiskt ansvarig i SHS styrelse 2022
ida.havunta@shs.fi , 0404834290