Nyheter

Påverka din utbildning – sök till studeranderepresentant i Hankens Universitetskollegium!

Vill du bevaka studerandes intressen på Hanken? SHS söker nu studeranderepresentanter till universitetskollegiet för inkommande mandatperiod 1.1.2022-31.12.2023*, med andra ord en perfekt chans för dig som vill påverka högskolan! Vi söker:

  • En ordinarie (Vasa)
  • En suppleant (Helsingfors)

Som studeranderepresentant har du möjligheten att påverka din utbildning direkt. Dessutom får du övning i mötesteknik och intressebevakning, chansen att utvidga ditt kontaktnät inom Hanken och ett förtroendeuppdrag att sätta på ditt CV.

Universitetskollegiet har 18 medlemmar, som representerar de olika personalgrupperna inom högskolan samt de studerande. Kollegiet har bland annat till uppgift att utse Hankens externa styrelsemedlemmar, högskolans revisorer samt de akademiska råden. Det fastställer bokslutet och beviljar styrelse samt rektor ansvarsfrihet.

I utbyte förväntas du delta i ett till två möten per månad, informera de övriga studeranderepresentanterna om aktuella ärenden och finnas till för studerande som har frågor och funderingar kring sin utbildning.

Uppdraget börjar 1.1.2022 och slutar 31.12.2023. Man behöver dock inte sitta hela mandatperioden. Skicka en fritt formulerad ansökan till studier@shs.fi senast 30.8.2022 kl. 15. Hör gärna av dig om det är något du undrar.

Ta chansen att göra skillnad!

Ida Havunta
Utbildningspolitiskt ansvarig i SHS styrelse 2022
ida.havunta@shs.fi , 0404834290

*Mandatperioden är avvikande för att universitetskollegiets och Hankens styrelses mandatperioder inte ska vara samma.