Nyheter

Leder du IHD, MC eller INK 2022-2023?

Flera förtroendevalda väljs på fullmäktigemöte onsdagen den 27.4.2022 kl 17.00! Kom med och påverka hur SHS 2022-2023 ser ut!

Följande posterna går att söka:

  • Ordförande för International Helsinki Days 2022-2023
  • Ordförande för Masters’ Committee 2022-2023
  • Ordförande för Informationskommittén hösten 2022

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast torsdagen den 21.4.2022 kl. 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet 27.4.2022 kl 17.00 utan att skicka en skriftlig ansökan. 

Sök till International Helsinki Days ordförande 2022-2023

Vill du leda det team som ordnar den bästa veckan på skolåret? Som ordförande för International Helsinki Days 2022-2023 har du en unik möjlighet att leda och skapa ett projekt för internationella studeranden, helt enligt ditt team och dina önskemål. Evenemanget är en helhet och teamet ordnar allt från sponsorering till näringslivskontakter och internationell koordination.

Den verksamhet som du kommer bedriva är rekrytering av ditt team under hösten varefter den huvudsakliga planeringen och ordnandet av veckan kommer att ske. Här är ditt ansvar att hålla koll och leda ditt team efter bästa förmåga. På våren sker verkställandet av veckan.

Det är en relativt kort period som ger mycket, både erfarenhet och mervärde. Det är utmanande, tidvis intensivt och en erfarenhet utan dess like. Är du nästa ordförande för IHD?

Perioden för ordförandeskapet är 1.5.2022-30.4.2023. Ifall du har frågor angående uppgiften som IHD:s ordförande, tveka inte att kontakta nuvarande ordförande Oscar Rosenlew (oscar.rosenlew@shs.fi).

Sök till Masters’ Committees ordförande 2022-2023

Masters’ Committee söker en ordförande för 2022-2023! Vill du få erfarenhet av leda ett internationellt team? Vill du lära dig att hålla möten på engelska och planera och ordna både fester och karriärsevenemang? Vill du knyta värdefulla kontakter och lära känna hela studentkåren bättre? Du kan göra allt detta och mer som MC:s ordförande!

MC har en unik position i och med att kommittén både välkomnar nya magisterstuderande samt tar avsked av utexaminerade. Detta innebär att du har möjligheten att vara med och göra dessa sista studieår till de bäst möjliga och lära känna massvis med nya personer.

Masters’ Committees officiella uppgifter innefattar att representera alla magisterstuderande (både på svenskspråkiga och engelskspråkiga linjen) och föra fram intressen till både Hankens och SHS administration, men även att främja den sociala integrationen mellan internationella och finska magisterstuderande genom att ordna olika slags evenemang.

Perioden för ordförandeskapet är 1.6.2022-31.5.2023. Ifall du har frågor angående uppgiften som MC:s ordförande, tveka inte att kontakta nuvarande ordförande Ramona Teinilä (ramona.teinila@shs.fi).

Sök till Informationskommitténs ordförande hösten 2022

Vill du lära dig allt om ansvaret gällande publiceringen av en tidning och andra mediaprojekt inom SHS? Vill du lära dig hur det är att ansvara över en fantastisk kommitté och få en möjlighet att leda underbara medlemmar samt medverka i bl.a. INK:s egen podcast, videoproggis och annat intressant? Då kan du söka till INK:s ordförande!

  • Din huvudsakliga uppgift är att leda en kommitté och tillsammans med kommittén planera och utveckla SHS digitala tidning Hankeiten samt andra mediaprojekt som ni brinner för. Ordföranden har en stor inverkan på hur INK ser ut.
  • Arbetet ger dig enorm erfarenhet och du kommer att lära dig en hel del nytt som är nödvändigt för framtiden.
  • Du behöver ingen tidigare erfarenhet med INK eller annan erfarenhet i SHS, men intresse för media är önskvärt.
  • Du väljer själv hur mycket tid och energi du sätter på INK, man kan bra jobba och studera utan att din roll som ordförande känns för tung.
  • Förutom nyttiga kunskaper, får du en hel del mindre förmåner som t.ex. gratis inträde till fester.
  • Sist men inte minst: INK:s ordförande får en hel del ansvar men också frihet p.g.a. att du är förtroendevald av fullmäktige.

Perioden för ordförandeskapet är 1.6.2022-31.12.2022. Ifall du har frågor angående uppgiften som INK:s ordförande, tveka inte att kontakta nuvarande ordförande Lisa Hannelius (lisa.hannelius@shs.fi).