Företagsinlägg

Meltwater – Voimavarana ihmiset ja kulttuuri

Olemme monesti kuulleet sanonnan “culture eats strategy for breakfast”. Siitä on tehty tutkimuksiakin, miten terveellinen työympäristö ja vahva kulttuuri korreloivat suoraan yrityksen tuloksen kanssa. Monella yrityksellä on työkulttuuria edustavat arvot, mutta harvemmin yrityksessä työskentelevä “Matti Meikäläinen” tietää henkilökohtaisesti, mitkä nämä arvot ovat ja miten ne näkyvät päivittäisessä työssä.

Meltwaterilla olemme huomanneet, että yksi vahvimmista rekrytointikanavistamme on työntekijöiltä tulevat suositukset. Se, että työntekijämme suosittelevat Meltwateria työpaikkana muille on meille erittäin tärkeää, sillä työpaikan suosittelu kavereille, tutuille ja perheelle on merkki työntekijän viihtymisestä omassa työssään. Lähdimme siis selvittämään, mikä tekee Meltwaterista halutun työpaikan ja miten Meltwaterilaiset tunnistavat arvomme Moro, Enere ja Respekt heidän päivittäisessä työssään ja miten he kuvaavat yrityksen kulttuuria kavereilleen ja tutuilleen.

Kysyimme samat kysymykset Meltwaterilaisilta läpi Suomen organisaation ja olemme kiteyttäneet vastaukset tähän alle.

Miten “Moro” hauskuus näkyy päivittäisessä työssäsi?

Tavoitteellinen työ käy nopeasti raskaaksi, jos sitä ei koe hauskaksi tai ei pysty iloitsemaan toisten onnistumisista. Meillä juhlitaan onnistumisia, olivat ne sitten pieniä tai isoja. Jokaisessa päivässä on iloa sekä naurua, ja tärkeitäkin asioita voi käsitellä myös huumorin keinoin. Pyrimme pitämään yhdessä hauskaa ja tuomaan iloa myös työkavereiden päiviin! Huikeat kollegat ja uskomaton ryhmähenki takaa sen, ettei haastellisempanakaan päivänä hymyily unohdu. Myös erilaiset tapahtumat ja tiimi-illat tuovat porukkaa yhteen hauskanpidon merkeissä.

Miten “Enere” numero ykkönen näkyy päivittäisessä työssäsi?

Teemme kovasti töitä joka päivä. Ykköseksi pyrkiminen näkyy siinä, miten annamme parhaamme joka päivä, emmekä luovuta. Kun huomaat, että ihmiset ympärilläsi haluavat koko ajan kehittyä ja tulla paremmaksi sekä kehittyä ammatillisesti, on se mukaansatempaavaa. On tärkeää samalla muistaa, ettei “Enere” kuitenkaan tarkoita sitä, että kehittyäksesi urallasi tulisi paiskia töitä päivin ja öin, vaan ennemmin tekemällä töitä fiksusti. Täällä kannustetaan toisia parempiin tuloksiin, ja pieni kisailu tiimikavereiden tai koko toimiston kesken on jatkuvasti läsnä, mutta kisaa käydään loppujen lopuksi vain itsemme kanssa, ja pyrimme rikkomaan ennemmin omia tavoitteita kuin muiden.

Monesti ajattelemme, että ykkösenä oleminen liittyy pelkästään numeerisiin mittareihin (kuten myyntituloksiin), mutta numero ykkösenä oleminen voi yhtä hyvin olla vaikkapa asiantuntijuuden kehittämistä. Täällä viihtyy hän, jolle yksi tärkeimmistä asioita on oman osaamisen jatkuva kehittäminen.

Miten “Respekt” kunnioitus näkyy päivittäisessä työssäsi?

Hauskanpidon ja kovan työnteon lomassa muistamme kuitenkin kunnioittaa toinen toisiamme, asiakkaitamme ja työtämme. Otamme aina asiakkaamme ja työyhteisömme huomioon työskennellessämme. Arvostus työkavereita kohtaan on tärkeää. Toisilta on hyvä oppia esimerkiksi, miten tehdä asioita toisin. Respekt tarkoittaa myös yhdessä sovituista asioista kiinnipitämistä sekä oman täyden työpanoksen antamista joka päivä.

Koska tavoitteet on korkeat ja halu onnistua on suuri, työhön voi väsyä ja leikkimielinen kisailu voi muuttua ahdistavaksi, jos työympäristö ei ole turvallinen ja jokainen tunne oloansa ja työtään merkitykselliseksi. Tämän takia meillä palautekanava on auki kahteen suuntaan – esimies antaa palautetta sinulle, mutta pyytää ja odottaa saavansa samalla tavalla palautetta sinulta.

Miten kuvaisit Meltwater Suomen työkulttuurin henkilölle joka hakee meille töihin?

“Matala hierarkia, jossa newbiet ja johtajat istuvat kirjaimellisesti vierekkäin. Hieno paikka, johon on kivaa tulla joka arkiaamu töihin!”
“Meltwater on dynaaminen, avoin, kannustava, vaativa, palkitseva ja hauska paikka.”
“Meltwater on siisti paikka olla, täällä saa olla just sitä mitä on ja kaikkia arvostetaan tasapuolisesti. Tuntuu kuin olisi töissä kavereiden kanssa, täällä on niin hauskaa!”
“Jos etsit paikkaa, jossa voit menestyä omalla työlläsi ja saada vapautta sekä pitää hauskaa huikeassa työporukassa, Meltwater on työnantaja juuri sinulle. Tärkeimpänä kriteerinä näkisin kovan driven eteenpäin, kaiken muun oppii matkalla :)”
“Halutaan olla parhaita, mutta ei muiden kustannuksella.”
“Tärkeintä on yhteinen tavoite, jota kohti jokainen kulkee omaa polkua samalla itseään kehittäen.”
“Matkan varrella juhlitaan onnistumisia ja opitaan epäonnistumisista.”