Nyheter

Leder du en av SHS kommittéer 2021?

Flera förtroendevalda väljs på Fullmäktigemöte måndagen den 23.11.2020 kl 17:00! Ifall du vill att din fritt formulerad ansökan skickas till Fullmäktige med möteshandlingar i förväg, skicka den till ansokan@shs.fi senast den 19.11.2020 kl. 15:00 Läs mer om de lediga posterna nedan, sök, och var med och påverka hur SHS 2021 ser ut!

Följande posterna lediganslås:

 • Skattmästare för Casa Nostra 2021
 • Ordförande för Casa Nostra 2021
 • Ordförande för Exchange Committee 2021
 • Ordförnde för Programkommittén 2021
 • Ordförande för idrottskommittén 2021
 • Ordförande för Informationskommittén 2021
 • Ordförande för Master´s Committee 2021
 • Ordförande för Äldremannarådet 2021

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast den 19.11.2020 kl. 15:00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11.2020 kl 17:00.

Sök till Ordförande & Skattmästare för Casa Nostra 2021

CN är SHS officiella festorgan med djupa traditioner och tycke för att ordna bra evenemang för kårmedlemmarna. CN består av presidiet med ordförande, vice och skattmästare samt maximalt 19 övriga medlemmar.

CN söker nu ordförande samt skattmästare för 2021.

Frågor kan riktas till nuvarande CN ordförande Camilla Eestilä och skattis Ville Haapanen.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 19.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Sök till ordförande för Exchange Committee 2021

Att vara ordförande för Exchange Committee är extremt givande på många olika sätt. Du får chansen att lära dig samt utveckla egenskaper som du kommer ha nytta av i både professionella och personliga framtida sammanhang. Dina kunskaper av att organisera, planera och leda sätts på prov samt hur väl du samarbetar med andra människor och hanterar ansvar.

Om du vill utveckla dig själv och EC samt lära dig mer om kårverksamhet så sök till EC ordförande!

Mer information om EC hittar du här: https://www.shs.fi/studentkaren/karverksamhet/kommitter/?lang=sv

Om du har frågor angående EC:s verksamhet eller ordförandes uppgifter kan du kontakta nuvarande ordförande Katariina Saarikoski på katariina.saarikoski@shs.fi.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 19.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Sök till ordförande för Programkommittén 2021

Att vara Programkommitténs ordförande är utmanande men samtidigt väldigt givande. Du får samla ihop ett fantastiskt team och tillsammans får ni planera och genomföra kårens mest unika evenemang. Att ordna evenemang som Skojrejs och Hanken Fashion Night är otroligt lärorikt och ger dig chansen att utveckla dina talanger som ledare och planerare. Samtidigt får du en massa nya kontakter både på kåren och i företagsvärlden. Du kommer även få ordna finare middagar för kårens intressenter.

Din huvudsakliga uppgift som Programkommitténs ordförande är att förbereda kommitténs verksamhet och tillsammans med ditt team förverkliga evenemangen. Du har en chans att introducera nya traditioner inom kommittén och på kåren genom att införa nya evenemang eller modifiera de gamla.

Ifall du har frågor angående uppgiften som PK:s ordförande, tvivla inte att kontakta Frida Sande via e-post, frida.sande@shs.fi.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 19.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Sök till Informationskommitténs ordförande 2021

Vill du lära dig allt om ansvaret över publiceringen av en tidning och andra mediaprojekt inom SHS? Vill du lära dig hur det är att ansvara över en fantastisk kommitté och få en möjlighet att leda underbara medlemmar samt medverka bl.a. i INK:s egen podcast, video proggis och annat intressant? Då kan du söka till INK:s ordförande!

 • Din huvudsakliga uppgift är att leda en kommitté och tillsammans med kommittén planare och utveckla SHS digitala tidning Hankeiten samt andra mediaprojekt som ni brinner för. Ordföranden har en stor inverkan i hur INK ser ut.
 • Arbetet ger dig enorm erfarenhet och du kommer att lära dig en hel del nytt som är nödvändigt för framtiden.
 • Du behöver ingen tidigare erfarenhet med INK eller annan erfarenhet i SHS men intresse för media är önskvärt.
 • Du väljer själv hur mycket tid och energi du sätter på INK, man kan bra jobba och studera utan att din roll som ordförande känns för tung.
 • Förutom nyttiga kunskaper, får du en hel del mindre förmåner som t.ex. gratis inträde till fester och annat. (Vi berättar gärna mer)
 • Sist men inte minst: INKs ordförande får en hel del ansvar men också frihet p.g.a. att du är förtroendevald av fullmäktige

Ifall du har frågor angående uppgiften som INK ordförande så tvivla inte att kontakta Ellen Nirhamo  via e-post, ellen.nirhamo@shs.fi.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 19.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Sök till idrottskommitténs ordförande 2021

Är du en organiserad person som tycker om motion och hälsa? Som ordförande för idrotsskommittén ansvarar du för hela kommitténs aktiviteter, medlemmar och att uppgifterna uppnås enligt kommittéreglementet. Den här posten kommer förstärka din ledarskapsförmåga och ge dig många nya vänner. Tillsammans med din kommitté kommer du få smaka på allt från marknadsföring och sponsorsökning till curling eller någon annan ny sport.

Idrottskommittén ordnar regelbundet mindre evenemang som alla Hankeiter är välkomna att delta i. Dessa evenemang har varit bl.a. cirkelträning, beach volley och karting. Utöver dessa evenemang ordnas också större evenemang i samarbete med andra sponsorer eller studentkårer, t.ex. Pinktober Charity Run, fotbollsturningen Wappubowl och  ishockeymatchen Academic Classic. 

Har du nya idéer för SHS idrottsaktiviteter? Anser du att något kan förbättras? Om du vill utmana dig själv tillsammans med ett glatt gäng som främjar studerandes motion och välmående ska du skicka en fritt formulerad ansökan till ik.ansokan@shs.fi. Berätta kort om dig själv och varför just du borde blir IK:s nästa ordförande.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 19.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Frågor kan skickas till ordförande Sandra Isaksson (sandra.isaksson@shs.fi)

Sök till Masters’ Committees ordförande 2021

Masters’ Committee söker nu en ny ordförande för året 2021! Vill du få erfarenhet av leda ett internationellt team? Vill du lära dig att hålla möten på engelska och planera och ordna både fester och karriärevenemang? Vill du knyta värdefulla kontakter och lära känna hela studentkåren bättre? Du kan göra allt detta och mer som MCs ordförande!

MC har en unik position i och med att vi både välkomnar nya magisterstuderande samt tar avsked av utexaminerade. Detta innebär att du har möjligheten att vara med och göra dessa sista studieåren till de bäst möjliga och lära känna massvis med nya personer.

Masters’ Committees officiella uppgifter innefattar att representera alla magisterstuderanden (både svenska och engelska linjen) och föra fram intressen till både Hankens administration och SHS, men även att främja den sociala integrationen mellan internationella och finska magisterstuderanden genom att ordna olika slags evenemang.

Om du har frågor angående positionen kan du kontakta den nuvarande presidenten Rita Merisalo på rita.merisalo@shs.fi.

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 18.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.

Sök till Äldremannarådets ordförande 2021

Äldremannarådet är ett rådgivande organ, bestående av tre till fem medlemmar. Äldremannarådet, eller ÄMR har rätt att rapportera och ge förslag till styrelsen och fullmäktige. Utöver detta stöder ÄMR studentkårens förtroendevalda i kluriga ärenden.

Till äldremannarådets uppgifter hör:

– att följa upp och ge ändringsförslag för implementeringen av kårens vision, mission och strategi

– att bevara och utveckla studentkårens traditioner och kulturella arv

– att stöda studentkårsaktiva och kårens förvaltning, och främja kontinuitet

– att ge förslag på mottagare av förtjänsttecken och stipendier

Om du är intresserad av att vara ordförande för äldremannarådet 2021 ska du skicka en presentation av dig själv inkluderat dina studentkårsmeriter. 

Frågor kan skickas till ordförande Melina Weckman (melina.weckman@shs.fi)

Ansökningar skickas till ansokan@shs.fi senast 18.11 kl 15.00. Det är också möjligt att ställa upp direkt på mötet utan att skicka en skriftligt ansökan. Valet sker på fullmäktigemötet den 23.11 kl 17.00.