Nyheter

Intressebevakningsutskottet (IBU) rekryterar!

Intressebevakningsutskottet är ett nytt utskott som stöder styrelsens arbete med SHS externa intressebevakning. Extern intressebevakning går i praktiken ut på att göra SHS röst hörd i samhället. Den absolut största delen av arbetet går ut på att vara aktiv I de samarbetsorganisationer som SHS är med eller har intresse av – t.ex. Finlands Studenkårers Förbund, Studenthälsan, HOAS och World Student Capital.


 Utskottet träffas med regelbundna mellanrum för att diskutera aktuella ärenden och ordnar utöver det även annat program – tidigare under hösten var utskottet t.ex. på besök till Public Affairs – konsultbyrån Rud Pedersen och tillsammans med Hanken bjudit in kårmedlemmar till en föreläsning med Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori. Skulle det inte ha varit för covid-restriktioner skulle utskottet även besökt riksdagen.


Utskottet har kommit till för att höja intresset och medvetandet om dessa ärenden på SHS och fungera som diskussionsforum, därför planeras program också enligt. IBU leds av styrelsens högskole- och socialpolitiskt ansvariga samt ansvariga för internationella ärenden. På våren testades utskottets roll genom en arbetsgrupp – men nu är det dags att rekrytera de första medlemmarna till SHS nyaste utskott!


Ansök senast 19.11 med ett kort, fritt formulerat mejl där du berättar varför du är intresserad att komma med i IBU och vilka frågor som du tycker är intressanta  till ansokan@shs.fi. Baserat på dina svar är antingen Oscar Byman högskolepolitiskt ansvarig, Maisa Dyhr socialpolitiskt ansvarig eller Nea Olsson ansvarig för internationella ärenden i kontakt för att boka en träff.


Har du frågor eller funderingar kring IBU rikta dem till oscar.byman@shs.fi! Att komma med i IBU kräver absolut ingen tidigare erfarenhet, utan intresse! Det är här det är meningen att du ska få erfarenhet!

Mera information om SHS externa intressebevakning: https://shs.fi/studentkaren/intressebevakning/extern-intressebevakning/