Nyheter

Sommarhälsningar från SHS!

Hej kära kårmedlem!
Hoppas dina tenter och slutarbeten har gått bra! 
Våren blev väldigt annorlunda än vad någon av oss hade kunnat ana. Situationen har krävt anpassning för alla och restriktionerna har begränsat våra liv. Sättet som vi går i skola och umgås med våra vänner ändrades nästan övernatt. Att göra allting på distans har inte varit optimalt, men många blev snabbt vana med lektioner över Teams och videosamtal med sina vänner istället för att se varandra fysiskt. 
Att göra sina skolarbeten på distans och hitta en ny rutin i livet har varit svårt för de flesta, vilket har kommit fram tydligt i enkäten om hu Covid-19 har påverkat studierna som studentkåren skickade ut. Fast vi alla saknar kaffepauser i foajén och att träffa våra vänner på Hanken har vi alla gjort det som har krävts, och med vår gemensamma insats har vi alla hjälpt till att dämpa spridningen av Covid-19. Fast situationen är lugn i Finland just nu är pandemin inte ännu bakom oss och vi måste ännu leva med restriktionerna en stund.
Dock kan vi redan se ljus i ändan av tunneln, och från och med den 1.6 börjar restriktionerna sakta lyftas och vi börjar gå tillbaka till den livsstil vi är vana med. Sakta men säkert går vi vidare mot varmare och soligare tider. Pandemin är inte över, men livet fortsätter och vi har anpassat oss allt mer. Vi ser med iver fram emot en tid då vi igen kan ha kaffepauser i foajen och fester på Casa och hoppas att vi på hösten kan återgå till en normalare studievardag.
Styrelsen kommer att fortsätta jobba som normalt ännu i maj. Under sommaren kan man som normalt ta kontakt med info@shs.fi men svarstiden kan variera eftersom mailen kollas endast sporadiskt.
Vi önskar alla en skön sommar!
Styrelsen 2020