Nyheter

Konstuniversitetets studentkår ger Havis Amanda studentmössan i en virtuell verklighet

Eftersom det inte är möjligt att samlas vi Salutorget den 30.4 kommer TaiYo (@Taideyliopiston ylioppilaskunta) att förverkliga traditionen med mösspåläggning på ett alternativt sätt som alla säkert kan följa med hemifrån. 
I samarbete med Helsingfors stad och VR-studio Zoan kommer traditionen kring Havis Amanda att ske virtuellt, vilket ger en möjlighet till att uppleva denna tradition på ett unikt sätt. Tittare kommer också att ha möjlighet att vara interaktiva genom denna virtuella verklighet. Mösspåläggningen kan bl. a. ses på adressen www.burst.fi på Valborgsmässoafton 30.4 från och med kl. 17.45, och ceremonin är en del av Helsingfors stads vappaftonsprogram. 
Programmet kommer också att innehålla inslag av traditioner och värden som Konstuniversitetets studentkår står för. Genom att förverkliga mösspåläggningen virtuellt vill TaiYo påminna om att det inte är säkert att samlas under detta undantagstillstånd och att också kära traditioner måste tänkas om i dessa tider, säger Konstuniversitetets studentkårs ordförande Sofia Charifi.
Vi önskar alla en trevlig valborg!