Nyheter

Hälsningar från vår kårordförande Fanny!

Hej Hankeit,
hoppas du mår bra trots omständigheterna!
Det är knappast någon som missat dagsläget med de undantagsåtgärder som begränsar vår vardag, våra studier och vårt social studieliv. 
Vi på SHS har vidtagit åtgärder för kämpa mot spridningen av viruset Covid-19 och följer kontinuerligt de instruktioner som Finlands regering ger. Hanken har övergått till total distansundervisning och vi har med SHS styrelsen tagit beslut om att stänga studentkårens utrymmen och inhibera alla studentkårens evenemang i alla fall fram till 13.4. Åtgärderna kommer att leva enligt hur situationen i Finland utvecklas och vi jobbar hårt för att hålla er alla uppdaterade om SHS läge! 
Jag tycker att det är väldigt tråkigt att så många evenemang och sociala tillställningar har blivit inhiberade. Och det vet jag att många andra också tycker! Speciellt synd är det också att så många timmar har gått till att planera evenemang som nu inte blir av. Jag förstår och känner samma besvikelse och frustration över läget som alla evenemangsdeltagare och arrangörer! Men i det här läget kommer vår allas hälsa före. 
Tyvärr kan jag inte säga med säkerhet när vi kommer att kunna ordna nästa evenemang på studentkåren eller när vi nästa gång kan samlas i kårens soffor eller i Hankens aula. Men en sak vet jag säkert, att vi kommer att klara oss igenom det här tillsammans! 
Vi har med styrelsen, kåraktiva och andra aktiva medlemmar jobbat på att skapa alternativa sätt att känna samhörigheten på SHS, trots att kårens och Casas dörrar för tillfället är stängda. Du borde ha fått en inbjudan till Virtuella SHS till din Hanken-mail. Virtuella SHS är en plattform på Microsoft Teams där SHS medlemmar kan komma samman, ta en kaffe över videosamtal eller diskutera diverse ämnen i lika kanaler mm. Olika aktörer på kåren jobbar också för att få upp olika virtuella evenemang för att förgylla dina social distanserade dagar.
Idag är det ännu viktigare än tidigare att vi håller ihop. Vi måste stötta och hjälpa varandra genom den här exceptionella tiden. Nu är det ingen tid att vara självisk. Vi bär alla ett ansvar för att bekämpa coronaviruset, och vi kan påverka situationen mycket mer tillsammans än ensamma.
Ta hand om varandra! Ring en kompis som du inte har talat med på en stund. Gå till butiken för någon i riskgruppen eller som är äldre, kolla in gruppen SHS-matkasse på facebook om du vill hjälpa eller behöver hjälp. Och kom ihåg att respektera att alla har olika känslor i den här situationen och att man inte behöver vara ensam om man känner oro eller ångest. Tillsammans kan vi lösa de problem som den här situationen medför, men kom ihåg att bra kommunikation och tålamod nu är viktigare än någonsin!
Ta hand om dig!
 
Varma hälsningar,
Fanny Hindsberg
SHS styrelseordförande