Blogg

Kåraktivitet – erfarenhet, minnen och vänner för livet

Hej!
Jag heter Ingrid Bärlund och sitter på posten Evenemangsansvarig i årets styrelse. Hittills har styrelseåret uppfyllt alla förväntningar med en hel hög av roliga evenemang och projekt. Året har utan tvekan varit ett av de mest lärorika för mig med nya uppgifter och saker att lära sig.
Även om styrelsen är min nuvarande post så har min kåraktivitet tagit fart redan för ett par år sedan då jag började på Hanken som gulis då jag gick med i EAG (Extra Aktiva Gulisar). Jag rekommenderar varmt att gå med i EAG ifall man är nyfiken på vad kåraktivitet innebär och hur evenemangsfixandet går till i praktiken. Förutom EAG så har jag hunnit vara med i Idrottskommittén, International Helsinki Days och Gekko och haft otroligt roligt på vägen, men också lärt mig en hel del.
Vad har jag då fått ut av att vara kåraktiv? Svaret på den frågan är mer än jag kunde förvänta mig. Genom att vara med och planera både små och stora evenemang har jag fått lära mig mer om att ta ansvar, organisera och helt enkelt att lära sig planera samt följa en tidtabell. Jag har också fått lära mig att arbeta med många olika människor vilket är en bra erfarenhet i till exempel mitt framtida arbetsliv. Jag har även fått lära mig att vara med och organisera och fixa evenemang för stora grupper, i mitt fall var det över 200 nya gulisar vilket jag fick testa på tack vare Gekko.
Studentkåren erbjuder också ett ställe där man får pröva på nya saker vilket jag tycker att är viktigt att utnyttja. En liknande chans att få testa på så många olika saker på ett och samma ställe dyker kanske inte mera upp efter studietiden. Jag hade till exempel aldrig sökt sponsorer till någonting i hela mitt liv och var otroligt nervös över att kontakta företag, men genom att vara med i Spons-teamet i IHD fick jag pröva på det här och se hur det i praktiken fungerar. Våga pröva och utmana dig själv!
Även om man får lära sig massor med nya saker i samband med att vara kåraktiv i en kommitté, ett utskott eller en klubb så har det bästa, enligt mig, ändå varit alla nya människor man fått träffa och lära känna. Du har möjlighet att lära känna otroligt många sorters människor i olika åldrar vilket jag kanske inte gjort utan kåraktiviteten. Att arbeta så nära med en grupp människor under en viss tid innebär att man blir nära och många av de andra kåraktiva hör i dag till mina närmaste vänner. Att bli kåraktiv hör till de bästa valen jag någonsin gjort.
Om du ens är lite intresserad av att gå med i en kommitté, ett utskott eller en klubb så rekommenderar jag att pröva på det och söka med – du kommer inte ångra dig! Min kåraktivitet är ändå bara en bråkdel av allt På vår studentkår har vi ett brett utbud så du hittar säkert någonting som intresserar dig, och om inte kan du alltid samla ett gäng och till exempel skapa en ny klubb.
Avslutningsvis vill jag påminna dig om att rösta i fullmäktigevalet och hålla ögon samt öron öppna gällande rekryteringen av en ny styrelse.
Ha en fin fortsättning på hösten och så ses vi på kåren!
Ingrid Bärlund