Blogg

Dags att nätverka!

Dags att nätverka!
På Hanken har hösten kört igång med fart; korridorerna kryllar av studerande och alla försöker komma in i studierutinerna igen efter en lång och varm sommar. För gulisarna innebär studiestarten ett nytt skede i livet, med mycket nytt och spännande i vardagen och många val som ska göras. Studiebostaden kanske ännu inte är hittad, och det finns många frågor om studierna som söker svar. Alla studentkårsaktiva och tutorer gör sitt bästa för att göra starten smidig och innan ni vet ordet av känns det som om Hanken alltid varit den plats ni tillbringar största delen av dagen på.
Ni som är gulisar har nyligen haft olika introduktionstillfällen och infodagar, och det finns säkert massor som ni inte har koll på ännu, men det som jag tänkte lyfta upp lite extra i mitt inlägg är en påminnelse om något som kommer att följa er genom studielivet, oberoende av vilket huvudämne ni kommer att välja eller har valt. Som kanske kommer att vara avgörande för er kommande karriär. Åtminstone av stor betydelse.
Nämligen nätverk! Eller kontakter. Eller relationer. Eller kontaktnät.
För det är det som ni under studietiden bygger upp. Många gånger omedvetet, men trots det så kommer det i ert minne att finnas spår av dom studiekompisar ni träffade under studietiden och som ni med stor sannolikhet stöter på i ert kommande arbetsliv.
Rekryteringen på arbetsmarknaden i dag bygger mycket på att hitta de rätta personerna, inte bara till kompetensen utan också så att personerna passar in i teamet och har den rätta profilen för ett visst jobb. Då faller man ofta tillbaks på sina kontakter, för att höra sig för om en viss person kunde vara intresserad.
Nätverket bygger ni upp under studietiden och när ni blir färdiga ekonomer kan ni fortsätta nätverka i Ekonomföreningen Niord! Vi riktar oss i främsta hand till dem som examinerats från Hanken, då över 90% av våra medlemmar är Hanken-alumner.  Vi erbjuder våra medlemmar olika evenemang och föreläsningar inom kompetensutveckling, personlig utveckling och nätverk och rekreation. Dessutom har vi som medlemsförmån tre stugor i Tahko och i Himos. Där kan man idka nätverkande i lite mindre skala.
Som Niords gratis juniormedlem kan du redan under studietiden vara med på våra evenemang! Du kan då också hyra våra stugor och får möjlighet att söka stipendium för utbytesstudier eller praktik! Som ett exempel på hur du redan nu kan skapa nätverk till oss ekonomer som är i arbetslivet, så välkomnar vi hankeiterna till ett gemensamt seminarium 15.11 kl. 16, då Antoni Lacinai från Sverige föreläser om Analog dialog och vikten av kommunikation. Vi gör detta i samarbete med SHS, och hoppas få se många av er som vår gäst! För hankeiter är seminariet gratis, välkommen med! Håll ögonen på det evenemang som SHS lagt upp på Facebook och anmäl dig!
Lycka till med dina studier, och glöm inte att nätverka med varandra!
PS hoppas vi ses redan på Network Day 20.9! Tillsammans med Finlands Ekonomer jobbar vi för ekonomernas ställning på arbetsmarknaden och kommer att tipsa dig om vad vi kan hjälpa med! Kyllin Alexia och jag är på plats. Vi ses!
Catarina Söderström
Ekonomföreningen Niord, verksamhetsledare
www.niord.fi