Blogg

Spexet Eldorado – en passlig kombination av spänning och utmärkt musik

Informationskommitténs redaktion blev bjuden till Thorax spex premiär. Spexet Eldorado var en spännande och rolig framträdande med utmärkt musik!
Vi hade såklart höga förväntningar eftersom vi visste att Thorax spex har brukat vara väldigt bra.  Showen började med tiotals smällar av skumpaflaskors korkar som skjuter iväg. Thorax skulle ha årsfest rakt efter spexet vilket gjorde stämningen väldigt festlig och publiken var finklädd.
Berättelsen var händelserik och man hann verkligen inte bli uttråkad. Största delen av berättelsen hände i en by, Eldorado, som var känt för guld och den mystiska vises sten. Berättelsen började med att de två grupper som var ute efter Eldorados rikedom hade hittat sin väg till den lilla byn. En adelsman, Sir Walther Raleigh med sin dotter och en ”vän” hade kommit till Eldorado för att skaffa sig guld och annan grupp, en äkta äventyrare och hennes biträde hade kommit till Eldorado för att stjäla den vises sten. Som man kan tänka sig, gick inte allt helt som planerat och mycket drama, kärlek och oväntade missöden var inblandade i händelserna. En oväntade tillfällighet var även en väldig arg gud som uppenbarade sig i Eldorado och hittade på allt möjligt fuffens.
Utöver den spännande handlingen, var musiken väldigt bra. Själv var jag överraskad hur professionell orkestern var och hur bra alla skådespelarna kunde sjunga! Det fanns flera fina scener där hela truppen sjöng och dansade och huvudrollsinnehavarna drog även några otroliga Acapella låtar. Allt som allt var uppträdande mycket professionell och underhållande och gav till ett gott skratt. För alla som vill veta hur den spännande berättelsen slutar, man hinner ännu gå och se på spexet Eldorado under april. Vi rekommenderar det varmt!